top of page
poolen2.jpeg

När du hjälp!

 Självsim

Just nu är det många som vill börja själv simma!

Glöm inte boka en introduktion först !

Vattenagility

Äntligen har en dröm gått i uppfyllelse! Vi kan äntligen erbjuda vattenagility!

För att boka en lektion, kontakta oss på 0709815013 eller wiksholm@gmail.com

Varför Hundsim! 

För rehab hunden.

Hundsim är en mycket skonsam träningsmetod. I vattnet är hunden 100% avlastad i ALLA sina leder. Det är faktiskt enda stället som vi 100% kan avlasta lederna! Motståndet är dessutom samma åt alla håll.  

Detta gör att i vattnet så kan hunden röra sina leder i maximalt utslag med 100% avlastning men ett jämnt och fint motstånd som skonsamt stärker hundens senor, ligament och muskler.  

Vattentrycket i sig är dessutom cirkulations främjande, vilket gör att om hunden har ev svullnader så ger vattentrycket en massage liknande effekt som minskar svullnader. Värmen är dessutom inflammationsdämpande.  För många artroshundar är poolen faktiskt en livlina! Många har efter samråd med veterinär kunnat minska sina mediciner mot artros efter att ha börjat simma. 

Friskvårds syfte

För friska hundar är poolen ett fantastisk sätt att stärka hunden!

Att simma ger fina muskler, smörjer leder på ett skonsamt sett, stärker ligament och dom allra flesta tycker det är ROLIGT! 

Jag gillar variation, och jag gillar att ge hundarna en tydlig uppgift genom att skapa en bra målbild. Därför jobbar jag mycket med redskap i vattnet.

Min dröm har alltid varit att bygga en vattenagilitybana! Vilket ÄNTLIGEN har förverkligas! Denna pool är tillräckligt stor! Och vi bygger nu successivt upp min kompletta vattenagilitypark. Jag jobbar dessutom med flytbrädor i olika former. Allt för att maximalt skapa en varierande, skonsam, stärkande och mentalt uppbyggande fysträning för alla slags hundar. 

Är du intresserad så boka en tid så visar jag dig. 

För att boka in er i poolen för självsimm klicka på knappen 

Friskvård
Aktuella Kurser
Rehabilitering!
bottom of page