top of page
vackratjejer1.jpeg

Friskvård för hund

Friskvård för hund.. vad innebär det?

Jo vårda hunden så den håller sig frisk helt enkelt.

Läs mer om varför och när de kan vara dags för friskvård.

Hunden och våra sällskapsdjur har blivit en allt viktigare medlemmar i familjer och hunden får en allt viktigare roll i samhället med olika arbetsuppgifter såsom specialsök, terapihundar, jakthundar och ledarhundar etc. 

Att hunden håller sig frisk får en allt viktigare innebörd! 

Varför drabbas våra hundar av skador och sjukdomar? Ja det är många aspekter, dels genetiskt, många av våra hundar har precis som vi genetiskt nedärvda problem. Det kan också komma av en ren olycka under lek, eller trauma, eller bara en alltför kraftfull rörelse på en ouppvärmd muskel. 

Det är också så att vi människor generellt sätt rör oss mindre, och det drabbar även våra fyrbenta vänner som då får för lite aktivitet i vardagen.

.

Allt detta  kan kan ge problem med beteenden som kan bidra till svåra och utmanande situationer i vardagen.

Vi tror på förebyggande djurhälsovård.

Eftersom att smärta och problembeteenden ofta hör ihop så har vi nära samarbete med flera duktiga instruktörer inom beteendeproblematik. 

Så vad är friskvård för hund?

Friskvården går ut på att öka välbefinnandet, hålla hunden frisk och normalviktig samt förebygga skador och överbelastning.

Friskvården kan också höja hundens prestationsförmåga i olika sammanhang.

För arbetande/idrottande hundar så anpassas träningen efter den gren hunden ska kunna maxprestera i. Vi bygger ett träningsprogram och med täta kontakter så hittar vi hur vi kan toppa hundens form till ex mästerskap. 

 

För den vanliga familjehunden får Friskvården får inte blir för komplicerad och tidskrävande - då kan det vara lätt att ge upp.

Det är bra att låta hunden få vara hund och se till dess naturliga instinkter, språk och levnadssätt. Små övningar på den dagliga promenaden kan höja hundens fysiska hälsa enormt! 

I dagens samhälle rör sig hundar och sällskapsdjur i allmänhet för lite.

Vi lever nära trafiken och andra människor, måste hundar röra sig mycket i koppel. Rastas hunden mycket i koppel får den sällan ta ut sina rörelser, vilket kan bidra till att den blir stel och kort i sina muskler längre fram i åldern.

För att hålla leder friska behöver hela ledytan utnyttjas och alla kringliggande muskler användas.

Vi vill hjälpa dig att hitta nya sätt att på ett roligt och inspirerande sätt väva in mer aktivitet i er vardagen med de utmaningar som finns.

 

Hundsimmet
Aktuella kurser
Sökhuset
bottom of page