Prislista

 

Om du har rehabiliteringstillägg på din försäkring kan du be din veterinär om en remiss till Roslagens hundrehab.  
Kontakta mig så berättar jag mer. 

Inskrivning/utredning och behandling.

January 01, 2020

Under ett inskrivningsbesök så gör jag en analys av hundens fysiska status. Detta görs genom en rörelseanalys, genomgång av hunden i form av palpation, kontroll av ledstatus mm. Vi kommer troligen även att behandla/massera. Du får lite hemgångsråd och vi lägger upp en ev plan för återbesök/rehab. 

Jag jobbar med 

- sim/pool träning 

- Balansbollar

- Massage och stretch

- klövjeväska

- powerbands

- (viktmanchetter) 

- Olika underlag 

- Olika former av drag 

- konditionsträning

- olika former av styrketräning 

Pris olika beroende på upplägg. 

Friskvårdskontroll samt Ind anpassad träningsprogram

January 01, 2020

Vid en friskvårdskontroll tittar jag på hundens rörelse, hur hunden är musklad, om det finns några avvikelser. 

Friskvårdskontroll är mycket fördelaktigt i förebyggande syfte! Vid en friskvårdskontroll kan man även se om du utifrån hundens fysiska aktivitet och prestationskrav bör anpassa träningen. Vi kan utföra konditionstest genom pulsmätning samt generell balans och styrketest. genom lång och kortsiktiga mål lägger vi upp en träningsplan. Under tiden sen följer vi upp hur det går över mail och telefon kontakt. 

 

friskvårdskontroll 550 kr första besöket.

 

Återbesök 500 

 

10 kort rehab 9500 kr

5 kort 2250 

 

Kortare besök 30 min 1 ggr 370 kr

Kortare besök 30 min 10 ggr , ex laser, enklare uppföljning 3000 kr 

Kortare besök 30 min 5 ggr 1600 

Elektroterapi

January 01, 2020

Elektroterapi består av olika terapeutiska strömmar såsom diadynamisk ström, galvanström och faradisk ström. Elektroterapin retar musklerna, cellerna och vävnaderna så att du påskyndar läkningen. 

Elektroterpi skiljer sig från lasern ffa genom att den är mycket mer djupgående. Men precis som lasern så stimulerar den cellernas förnyelse och läkningsförmåga, Ödem och svullnader får hjälp att transporteras bort genom den generellt cirkulationsfrämjande effekten. Elektroterpain är mycket effektiv när det gäller smärtlindring. 

Vid muskel och nervskador samt kroniska inflammatoriska tillstånd kan elektroterapin vara mycket effektiv.

 

Elektroterapi 370 kr/gång

elektroterapi 5 ggr 1600  

Laserbehandling

January 01, 2020

Laser är precis som det låter ljus. Olika frekvenser med ljus som påverkar kroppens läkningsförmåga. 

Behandlingsmetoden är mycket väl dokumenterad och allmänt både känd och accepterad. Man kan arbeta med laserterapi på många olika sett, men jag arbetar enbart med laser i medicinskt behandlingsyfte. 

Laserljuset hjälper kroppens förmåga att förbättra, förnya och återuppbygga vävnader, det ger en vasodilation, dvs venerna vidgas något så cirkulationen kommer igång. I och med att cirkulationen främjas så ger det bättre elasticitet i musklerna, blodtrycket främjas, läkningen påskyndas! Ja effekterna är många! 

När jag masserar så använder jag lasern mycket på triggerpunkter, det smärtlindrar och hjälper mig att lossa på muskelspänningar. 

Lasern är också mycket effektiv på rena muskelskador, senskador, ligamentskador. Vid artros och spondylos har det dels en smärtlindrande effekt, men också lite cirkulationsfrämjande vilket ger en lite antiinflammatorisk effekt. 

Vid svårläkta sår är lasern otroligt effektiv! likaså svåra öroninflammationer.  

Lasern påskyndar även läkningen vid benbrott. 

En nackdel med laser är att det kan behövas ganska många upprepade behandlingar. Jag har därmed en mindre batteridriven laser som jag hyr ut. för information skicka ett mail roslagenshundrehab@gmail.com

 

Laser 370 kr/gång 

laser 5 ggr 1600 kr. 

uthyrningslaser 100kr/dygn 

Simträning

Våran Nya bassäng är under uppbyggnad! Väntas öppna februari 2021! Fram till dess hänvisar vi till aktiv hundfys i upplandsväsby. 

Balansbollsträning

Genom att använda balansbollar som komplement i din hunds fysiska träning hjälper du hunden att stärka dom små lednära musklerna. 

Balansbollsträning (ca 30 min) 370 kr 
balansbollsträning, 5 ggr 1600 kr 
 

Både simträning och balansbollsträning ligger på 30 minuterdå man jobbar hundarna i korta pass till en början för att sedan successivt öka.
Om du har flera hundar du vill jobba på samma gång så kontakta mig för "syskonrabatt" . 

Massage

Massage är en mycket gammal behandlingsform. Det finns flera olika typer av massageformer! Dels en mer avslappnande form, men också mer djupgående idrottsmassage eller som endel kallar det, medicinsk massage.. Jag jobbar med en mer djupgående idrotts/medicinsk massage, den kallas även GSM massage, GSM står för genuin svensk massage. Massage kan hjälpa din hund på många sett. 

-Ökar blodgenomströmning och syresättning till musklerna. 

- Ger en ökad rörelsefrihet och förmåga att använda musklerna på rätt sätt! När hunden kan göra det så ger du också hunden bättre möjlighet att bygga upp en jämn och stabil muskulatur. 

- Stimulerar blodcirkulationen vilket hjälper kroppen att rensa bort slaggprodukter samt tillföra näring till kroppens celler. 

- På lite mer stressade hundar kan det ha en lugnande effekt. 

Allt taget hjälper du hunden till mjuka och följsamma muskler som minskar skaderisken. Det finns även vissa studier som tyder på att massage kan ge bättre pälskvalitet! 

Massage, nytt besök 550 kr
Massage, återbesök 500 kr


Please reload

roslagenshundrehaboriginal.png